9. nädal

Steve Ballmer oli tuntud oma kirgliku ja energiat täis juhtimisstiili poolest, mida iseloomustas tema piiritu energia, intensiivne keskendumine ja lakkamatu püüdlus edu poole. Ta seadis palju rõhku ettevõtte tehnilise meeskonna olulisusele. Samuti oli Steve Ballmer kuulus oma võistlusvaimu poolest ning motiveeris oma meeskonda alati tipptaseme poole püüdlema.
Ta uskus, et koostöö on iga organisatsiooni edu jaoks ülioluline ning julgustas oma töötajaid koostööd tegema ja oma ideid jagama. Ta rõhutas ka riskide võtmise ja läbikukkumisvalmiduse olulisust, kuna tema arvates saab innovatsioon toimuda ainult katsetamise ja vigadest õppimise kaudu.
Tema agressiivne lähenemine ei olnud aga kõigile meelt mööda, arvati, et tema meetodid võivad mõjuda lõhestavalt ning demotiveerivalt ja et ta kohanes tehnoloogiatööstuse kiirelt muutuva maastikuga aeglaselt. Sellest hoolimata sai Microsoftist tema juhtimisel üheks suurimaks ettevõtteks IT maailmas.

Linuxi looja Linus Torvalds on aga tuntud oma pragmaatilise ja ebatavalise juhtimisstiili poolest. Selle üks võtmeelemente on tema rõhuasetus avatud suhtlemisele. Ta kasutab oma meeskonnaga suhtlemiseks ja Linuxi tuumaga seotud tehniliste küsimuste arutamiseks avalikku e-posti. Selline lähenemine võimaldab avatud ja läbipaistvaid arutelusid, mis aitab luua tema meeskonnaliikmete vahel usaldust ja kogukonnatunnet.
Sarnaselt Steve Ballmerile pööras Linus Torvalds suurt tähelepanu ka tehnilisele tipptasemele. Ta on tuntud oma range lähenemise poolest koodide ülevaatamisel, mis aitas säilitada Linuxi tuuma kvaliteeti ja stabiilsust. Ta julgustas oma meeskonda võtma oma töö eest ka vastutust.
Mõned on teda aga süüdistanud hoopis solvavas käitumises. Siiski on teda kiidetud ka oskuse eest luua tippkultuuri ning valmisoleku eest riskida ja uusi asju proovida. Tema keskendumine koostööle, tehnilisele tipptasemele ja avatud suhtlusele on aidanud luua tugeva ja elujõulise arendajate kogukonna, kes on pühendunud nende oluliste avatud lähtekoodiga projektide loomisele ja täiustamisele.

Kommentaarid

Populaarsed postitused sellest blogist

5. nädal

8. nädal